¡Todas las NOVEDADES de las estaciones de esquí de Andorra ya están aquí!
17 de octubre de 2019
El invierno está a las puertas de la esquina y las estaciones de esquí de Andorra ya trabajan a contra reloj para poner a punto todas sus instalaciones. El tiempo apremia.
Es ahora, a unas pocas semanas, que las estaciones deben preparar cientos de detalles para que todo esté listo con la llegada del invierno. Nuevas actividades, nuevas tarifas, nuevas ofertas, canales de comunicación y las más importantes: tener listas todas las novedades con las que suelen sorprender a los usuarios que las visitarán durante los meses de invierno.
Andorra es sin duda un país de nieve. Parte de la población y de los comercios viven durante el año gracias a esta actividad. Es por eso que las mayores inversiones por parte de las empresas explotadoras de las montañas están destinadas para estos fines. Sorprender al cliente o trabajar en aspectos que mejoren la calidad de la experiencia, este es sin duda el mayor esfuerzo que acometen año tras año.
Foto Andorra Lovers: Estación Vallnord Pal Arinsal / Sector Pal
En Andorra
existen diversas empresas explotadoras de las montañas en el mundo de la nieve. Todas ellas forman dos grandes y conocidos complejos donde el apasionante mundo de la nieve se convierte en uno de los atractivos turísticos del país durante la época invernal.
Por un lado está la estación de Vallnord Pal Arinsal (una estación donde la oferta crece más y más gracias a la combinación de su gran actividad de verano, estación que ha sido reconocida recientemente por RedBull como uno de los mejores Bike parks del mundo).
Por otro lado Grandvalira (uno de los resorts más grandes de esquí del sur de Europa conocida por su cantidad de kilómetros esquiables). Este año precisamente, presenta la adquisición y fusión en su totalidad de la estación de Ordino Arcalís (estación que se une a su oferta y que hace crecer todavía más el número de kilómetros esquiables dentro del mismo paquete).
Y la tercera, Naturlandia. Que no siendo una estación de esquí, sino un parque de aventuras, también ofrece circuitos increíbles de esquí de fondo, motos de nieve y atracciones con circuitos por los bosques nevados, o su mítico tobogán “tobotronc” uno de los toboganes de montaña más largos de Europa con más de 5 kilómetros de longitud.
Nuestra NOVEDAD, siendo únicamente un mero canal de divulgación de nuestra pasión por el país de los Pirineos, es que seguimos creciendo a una velocidad de vértigo. Ya hemos conseguido gracias a vosotros una concentración de amantes de Andorra de 85.000 usuarios en la red social de Facebook y más de 60.000 usuarios en la plataforma de Instagram.
En la temporada pasada lideramos una interacción de más de 3 millones de usuarios por mes. Esta temporada os ofreceremos un pequeño cambio pero no menos importante para conectar con todos vosotros de forma eficaz, inaugurando un canal temático de nieve.
Y es que la nieve y todo lo que le rodea, viene ocupando parte de la demanda de información durante estos meses: donde ir a esquiar, qué estación es mejor para mí, porqué, dónde alojarme, el estado de las carreteras, etc... Por todo eso, pensamos en que no estaría mal abrir un nuevo canal donde pudiésemos agrupar todo ese interés.
Ups! ¿En Andorra Lovers ya no hablaréis de nieve? Sí, pero mucho menos.
¡ME APUNTO, QUIERO SEGUIROS!
Este nuevo canal lo hemos abierto en Instagram. En poquísimas horas de vida ya ha alcanzado la cifra de 5000 usuarios y sigue subiendo. Puedes unirte en esta comunidad de Instagram con el usuario @andorra_snowlovers. En este canal, trataremos la nieve de forma exclusiva. Las mejores fotos como siempre, formarán parte de nuestro contenido, pero el tratamiento de la comunicación tiene como objetivo principal, la información real del estado de las pistas, la meteorología y todas las experiencias que puedan parecernos meramente divertidas y dignas de compartir.
De vuelta al tema que concierne esta publicación… Volvamos.
A estas alturas de la pretemporada, las estaciones han anunciado ya el día en que desvelarán cuales son todas las novedades que ofrecerán para esta próxima temporada. Cita a la que hemos sido invitados para poder explicaros todo al detalle. Esta fecha tan esperada por parte de los fanáticos de la nieve, será el próximo martes día 22 de octubre.
Hay varias novedades que han sido medio desveladas por el camino hasta el día de hoy. Os las contamos por si todavía no las conocéis;
¡Vallnord Pal Arinsal
es una estación que se está poniendo las pilas y de qué manera!
Este invierno llega fuerte con una inversión millonaria de nada más y nada menos que de 3 millones de euros. No ha sido desvelada en qué va a ser invertida esa enorme cantidad de dinero, pero confiamos en que va a ser totalmente alineada a la inversión que viene haciendo en los últimos años, mejoras infinitas para la experiencia del usuario en la estación, así como la renovación de instalaciones para seguir poniendo bonita, cómoda y útil cada una de las partes donde el usuario interactúe.
Foto: Andorra Lovers Estación: Vallnord Pal Arinsal · Sector Pal
Vista la trayectoria y el nivel estratégico de la estación, también apostaríamos porque parte de esa gran inversión, va a estar destinada a la garantía de nieve. Vallnord Pal Arinsal la pasada temporada fue la primera estación en tener lista la nieve de cultivo y de forma impecable. Es por eso que confiamos en que este año, sigan apostando por esa linea de servicio, en la que proteger el estado de la nieve y la calidad, sea una de las primeras premisas.
Respecto a la comercialización también hemos podido ver que ya han lanzado promociones estratégicas con otras grandes marcas del país y grupos hoteleros.
Grandvalira, la estación reconocida por su inmensidad y por la calidad de sus servicios, nos mantendrá hasta el día señalado con las ganas de saber qué novedades nos deparará el resort esta temporada.
Foto Andorra Lovers / Estación de Esquí Grandvalira, vista de Helicoptero sector Soldeu El Tarter.
Aunque ya es un grito a voces, como novedad tendremos la integración en su totalidad de la estación de Ordino Arcalís
dentro de su comercialización, para el disfrute al unisono de todos los productos que ya ofrece el gigante.
También han sido desveladas (por obviedad sobre el terreno) otras reformas en alguno de sus sectores. Entre los sectores de Soldeu y Grau Roig, la estación ha hecho modificaciones abriendo el que parece un nuevo acceso por la zona del Peretol, obvio también en la publicación del mapa actual para esta temporada en su página web.
Con la publicación de su nuevo teaser, donde anunciaba la venta abierta de su Forfait de Temporada, puede apreciarse una evidente intencionalidad, en la que la marca parece que presenta una evolución en el disfrute de todas sus experiencias para todos los públicos.
Snowvolution, así es el tagline con el que Grandvalira
hace el guiño de pretemporada a todos sus fanáticos.
Nuevos circuitos infantiles, apreciables en los mapas como novedades. Pero estamos seguros de que la estación guarda mejoras y novedades con las que sorprendernos esta temporada. ¡Siempre lo hace!
Hasta entonces, simplemente confirmaros que estaremos en el lugar y momento para poder explicar todo lo que sea presentado al detalle y salir de ese encuentro, totalmente informados para poderos ayudar posteriormente con todas vuestras dudas.
Un abrazo,
Andorra Lovers Team.

Dinar solidari a Grandvalira per construir el Pavelló de la Victòria El pròxim dijous 27 de març, el restaurant El Racó de Solanelles, situat al sector Encamp de Grandvalira, acollirà un dinar solidari organitzat per Grandvalira Social. L’objectiu és recaptar fons per a la construcció del Pavelló de la Victòria, un centre especialitzat en l’acompanyament d’infants amb malalties incurables, impulsat per la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Un menú solidari en un entorn privilegiat L’esdeveniment gastronòmic comptarà amb un menú exclusiu elaborat pels xefs del restaurant. Situat a més de 2.000 metres d’altitud, El Racó de Solanelles oferirà una experiència única als assistents, combinant alta gastronomia i solidaritat. El menú inclourà aperitius sofisticats com empanada de vedella argentina, paté de xai amb pa brioix, cremós de pastanaga i vitello tonnato de roast beef dels Estats Units. Com a plats principals, els comensals podran escollir entre sorrentinos de carabassa rostida amb mascarpone i cheddar, rap amb puré verd i beurre blanc, llom alt de l’Uruguai a la brasa o xai amb salsa agredolça i verdures rostides. Per acabar, hi haurà cheesecake i un racó de dolç de llet per als amants de les postres. Un projecte amb impacte social Els diners recaptats aniran destinats a la construcció del Pavelló de la Victòria, ubicat al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau (Barcelona). Aquest centre oferirà suport a infants amb malalties incurables en fase avançada i a les seves famílies, proporcionant un espai de descans i acompanyament. Les obres van començar l’octubre del 2024 i es preveu que finalitzin el 2026. El projecte forma part de la col·laboració entre Grandvalira Social i la Fundació Villavecchia, una aliança que, des de fa més de 30 anys, permet que nens amb càncer puguin gaudir d’una setmana a la neu amb activitats i moments de desconnexió. Reserva la teva plaça Les places per al dinar solidari són limitades, i les reserves es poden fer a través de la web oficial de Grandvalira. 📅 Data: 27 de març 📍 Ubicació: El Racó de Solanelles – Grandvalira, sector Encamp 🔗 Més informació i reserves: www.grandvalira.com Aquest esdeveniment és una oportunitat per gaudir d’una experiència gastronòmica exclusiva mentre es dona suport a una causa solidària amb un impacte directe en la vida de moltes famílies.

Una trobada entre dos talents gastronòmics Per aquesta ocasió especial, la xef Esther Pérez , al capdavant del restaurant Bruna, rebrà a Fabio Gambirasi , un dels cuiners més destacats de la cuina italiana, actualment al restaurant Agreste Mar de Barcelona. Reconegut pel Ministeri d’Agricultura i Sobirania Alimentària d’Itàlia com a Ambaixador de la Gastronomia Italiana 2024 , Gambirasi compta amb una trajectòria que passa per alguns dels millors restaurants amb estrella Michelin d’Itàlia i França. Aquesta col·laboració permetrà als assistents gaudir d’un menú degustació exclusiu , on els sabors tradicionals de la cuina italiana i catalana es reinterpretaran amb tècniques d’alta cuina i productes de primera qualitat.

El restaurant KAO Soldeu , ubicat a Park Piolets MountainHotel & Spa , acollirà aquest esdeveniment exclusiu on dos reconeguts xefs, Josep M. Kao i Andrea Tumbarello, uniran talents per crear un menú sorprenent. L’objectiu d’aquesta vetllada és oferir una fusió culinària amb sabors inèdits i combinacions inesperades, en una experiència única per als amants de la bona taula.

Descobrint l’esquí de muntanya i els serveis de guies a Grandvalira, Andorra Si alguna vegada t’has aturat a mirar com algú pujava muntanya amunt amb esquís als peus i t’has preguntat què feia exactament, avui t’ho expliquem. A Andorra, cada vegada més amants de la neu busquen alternatives a les pistes tradicionals i descobreixen l’esquí de muntanya, una disciplina que combina esport, natura i aventura, sempre amb el respecte per l’entorn com a bandera.

Canvi d’ubicació per garantir la qualitat de la competició La Comapedrosa Andorra, una de les proves més importants de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, es trasllada per primera vegada a una nova ubicació. La competició, programada del 24 al 26 de gener de 2025 , reuneix cada any atletes d’alt nivell d’aquesta disciplina. Amb l’objectiu de mantenir l’exigència tècnica i la seguretat de la prova, enguany se celebrarà íntegrament al sector de Pal. L’organització ha optat per aquest canvi per garantir un desenvolupament òptim de l’esdeveniment i assegurar que l’alt nivell de la cursa es mantingui. L’entorn del Coll de la Botella i Setúria ofereix les condicions ideals per una competició d’elit. Les proves: Individual Race i Relleus Mixtos Durant la Copa del Món Comapedrosa Andorra es disputaran dues proves principals: 🏔️ Individual Race: Els homes hauran d’afrontar un desnivell total de 1.460 metres , mentre que en la categoria femenina el recorregut tindrà un desnivell de 1.220 metres , amb un total de cinc voltes per a cadascuna de les categories. El punt de sortida estarà situat al remuntador de Setúria, passant per zones emblemàtiques com l’Estadi Joan Carchat, Font Roja i el Coll de la Botella. 🔄 Relleus Mixtos: Aquesta prova es desenvoluparà íntegrament a la zona de Font Roja i Setúria, on cada esportista haurà de completar dues voltes per relleu. Un esdeveniment internacional que s’adapta al medi El trasllat de la competició a Pal és una decisió presa per l’equip organitzador en col·laboració amb la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) i les autoritats locals. L’objectiu és garantir la qualitat esportiva i la seguretat dels participants, tot adaptant-se a les condicions meteorològiques del moment. Amb aquesta edició, la Copa del Món Comapedrosa Andorra continua reafirmant la seva posició com una de les cites més importants del calendari internacional d’esquí de muntanya. 📍 Consulta el programa i els recorreguts aquí: 🔗 Programa oficial 🔗 Mapa Individual Race 🔗 Mapa Mixed Relay

L'Abarset , l'après-ski dels Pirineus a El Tarter (Grandvalira), obre la temporada 2024-2025 el 30 de novembre amb una renovada oferta gastronòmica i un cartell musical destacat. Brunch Electronik i Bresh seran els esdeveniments principals, amb artistes com Davide Squillace, Maceo Plex i Âme, entre d'altres. Els caps de setmana tindran DJs de renom internacional, mentre que els dies laborables es programaran sessions de DJs locals. La nova carta gastronòmica fusiona tradició i modernitat, amb plats com brioix de salmó o fondue de formatge cremós, i manté el foodtruck de Goiko. A més, s'ofereix una experiència VIP amb una zona exclusiva i una proposta gastronòmica de luxe, com ostres i baos a la brasa. L'Abarset es consolida com a destinació gastronòmica i d'oci, amb activitats com les jornades del Snowclub Gourmet amb xefs de prestigi internacional i un "After Party" els dissabtes. Les entrades per als esdeveniments es poden adquirir a través del seu web.

L'hivern als Pirineus no és només una època de paisatges espectaculars i esports de neu. És també un moment en què les tradicions locals prenen protagonisme, i els refranys populars esdevenen un reflex de la saviesa acumulada al llarg dels segles. A Andorra, la relació entre la neu, la muntanya i el clima ha donat lloc a un ric repertori de dites que, encara avui, ens connecten amb el passat i ens ajuden a entendre millor la natura que ens envolta. Els refranys més populars sobre la neu als Pirineus. Molts refranys catalans i andorrans associen la neu amb la prosperitat i la previsió d’un any fèrtil: "Any de neu, any de Déu." Aquest refrany expressa la importància de la neu per a les collites i la vida rural, ja que una bona capa de neu garanteix l’aigua necessària per a la primavera. "Neu de novembre, aigua per sempre." Quan la neu arriba aviat, és un senyal de reserves hídriques abundants, fonamentals per al cicle agrícola. "Neu alta, pluja baixa."
Aquest refrany fa referència a la interacció entre les precipitacions a la muntanya i el clima a les zones baixes.

¡White Weeks en Pal Arinsal: descuentos exclusivos en forfaits! ¿Cómo aprovechar la promoción? Compra un paquete de 5, 6 o 7 días de forfait con un precio reducido a 39 € por día. Los forfaits son válidos durante toda la temporada 2024-2025, excepto del 25 de diciembre al 5 de enero y del 22 de febrero al 2 de marzo. Los pases son nominales e intransferibles. Nota importante: Esta oferta está diseñada para premiar a quienes planean su temporada con antelación, asegurándoles flexibilidad y grandes ahorros. Novedades en Pal Arinsal Este año, Pal Arinsal da la bienvenida a varias mejoras: Nuevo telecabina Port Negre: Más capacidad, velocidad y conexión directa entre Pal y Arinsal, el primer paso hacia la futura unión de ambas áreas. Snowpark renovado: Nuevos módulos para freestylers, incluyendo un tubo de 50 cm de diámetro y 11 m de longitud. Del esquí a la mesa: experiencias gastronómicas La estación también sorprende con nuevas propuestas culinarias: Pasta Box en La Caubella: Trattoria rápida y deliciosa. Espacio de vermut Espinaler: Disfruta de un aperitivo en la terraza renovada. Ampliaciones en el Restaurant Rústic: Fondue y carnes a la piedra en un ambiente acogedor. Además, restaurantes icónicos como Coll de la Botella y Pla de la Cot continúan con cenas bajo las estrellas a 2.000 metros de altitud, un destino reconocido como Starlight. ¿Dónde adquirir tu forfait? Accede ahora a la web oficial de Pal Arinsal para comprar tu pase y consultar todos los detalles de esta promoción única. ¡No te quedes sin el tuyo!

Avui, Grandvalira Resorts ha presentat les novetats d’Ordino Arcalís per a la temporada d’hivern 2024-2025, reafirmant el seu compromís amb la natura i la sostenibilitat en una estació que destaca pel seu entorn salvatge i el seu enfocament en el freeride. Amb millores en accessibilitat, infraestructura i una oferta d'experiències úniques, Ordino Arcalís promet una temporada emocionant. A continuació, et presentem un resum de les principals novetats d’aquesta temporada a Ordino Arcalís.

Grandvalira Resorts ha presentat avui les novetats de Pal Arinsal per a la temporada 2024-2025 , amb una inversió que reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació. Aquesta temporada incorpora millores en les infraestructures, noves experiències per a esquiadors i ciclistes, i una destacada oferta après-ski. Descobreix aquí les principals novetats que Pal Arinsal ha preparat per a tots els seus visitants.